CNC-bedfreesmachine

 

De CNC-bedfreesmachine is een computer gestuurde freesmachine waarmee metalen, hout of kunststoffen bewerkt worden. CNC staat voor computer numerical control. Frezen is een verspanende bewerkingstechniek waarbij de frees van de machine in een roterende beweging in het materiaal draait. Dit zorgt ervoor dat er allerlei vormen of gaten uit het materiaal kan worden gehaald.

 

De freesbank van de Metaalwinkel heeft een bereik van 780 mm in de breedte, een hoogte van 508 mm en een diepte van 500 mm.

 

Freestechnieken 

 

Ruw frezen

Het ruw frezen is een techniek die wordt gebruikt als er voor-gefreesd wordt. Het frezen van het materiaal start altijd eerst met ruw frezen. Het ruw frezen gebruik je om het materiaal op snelle manier grof te kunnen bewerken.

 

Vingerfrezen

Vingerfrezen is een techniek die wordt gebruikt om het materiaal in horizontale richting te bewerken. Het vingerfrezen is niet centrumsnijdend. Dit betekend dat je met deze techniek niet kan boren. Het vingerfrezen is zeer geschikt voor het maken van perfecte haakse gaten.

 

Spiebaanfrezen

Spiebaanfrezen is het maken van een uitsparing zodat er een spie ingezet kan worden. De spie zorgt ervoor dat de rotatie van de ene as kan worden omgezet naar de andere as. 

 

De baan van de uitsparing mag in sommige gevallen niet te lang zijn. De as van het materiaal kan dan verzwakt raken. Zorg ervoor dat de baan van de uitsparing dan in het midden ligt. Een spiebaanfrees is centrumsnijdend. Dit betekent dat je met deze techniek ook kunt boren.

 

Tegenlopend frezen

Het tegenlopend frezen is een techniek waarbij het gereedschap en de voeding in tegengestelde richting roteert. Op deze manier wordt er een hardere oppervlakte verkregen. Nadeel is dat deze techniek meer inspanning vergt.

 

Meelopend frezen

Het meelopend frezen is een techniek waarbij de frees in dezelfde richting draait waarin het materiaal roteert. De bewerking is met deze techniek het dikst aan het begin van de snijbewerking. De oppervlakteruwheid ligt met deze techniek lager dan bij het tegenlopend frezen.

 

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt. Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

 

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u uw idee indienen.
U kunt uw idee mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010-414 83 81​.

home > Metaalbewerking > CNC-bedfreesmachine

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Metaalbewerkingen

Metaal bewerkingen:

METAALWINKEL logo

This is a mockup. Publish to view how it will appear live.