Chemisch vernikkelen

  

Chemisch vernikkelen wordt voornamelijk gebruikt voor staal, koper, messing en RVS.

  

Chemisch vernikkelen wordt vaak toegepast als verfraaiing of dient als beschermlaag tegen roest. Nikkel is een geelachtig metaal. De nikkellaag is beschikbaar in mat, halfglans of hoogglans.

 

Om het materiaal chemisch te kunnen vernikkelen moet het materiaal voorafgaand worden geslepen en gepolijst. Chemisch vernikkelen is een stroomloze toepassing en het proces wordt op gang gebracht door een chemische reactie. Chemisch vernikkelen wordt vaak gebruikt om een gelijkmatige laag te creëren en is meer corrosiebestendig dan het galvaniseren.

  

Nikkel is goed te solderen, waardoor het vernikkelen vaak wordt toegepast in de voedingsmiddelenindustrie (vleeshaken, transportkettingen), machinebouw (tandwielen), maritieme industrie (buizen, pompen) en medisch/farmaceutische industrie (scharen, tangen, naalden en machines voor medicijnproductie). 

 

Meer informatie over oppervlakte behandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlakte behandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

  

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag indienen. U kunt uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 - 414 83 81.

home > mETAalbewerking > CHemisch vernikkelen

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Onze producten

Metaalbewerkingen

Metaal bewerkingen:

METAALWINKEL logo

This is a mockup. Publish to view how it will appear live.