home > Metaalbewerking > Draaibank

Draaibank 

 

De draaibank, ook wel metaaldraaibank genoemd is voor de bewerking van cilindervormige metalen. De draaibank roteert het te snijden materiaal op hoge snelheid, waarna de bijtel delen van het materiaal eraf snijdt. De draaibank van de Metaalwinkel heeft een uiterste nauwkeurigheid van van 0,015 mm.

 

Draaitechnieken

 

Langsdraaien

Bij het langsdraaien beweegt de beitel in een rechte lijn naast het product. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van kegel vormen.

 

Dwarsdraaien

Bij het dwarsdraaien beweegt de beitel zich dwars van het product. Deze techniek wordt vaak gebruikt om handgrepen en knoppen te maken. Het profiel verkrijgt hiermee een glad uiterlijk.

 

Steken

Bij het steken wordt er geen laag van het materiaal gesneden, maar wordt er een groef in het materiaal gemaakt. Het steken wordt niet in vloeiende roterende bewegingen uitgevoerd maar in schaven (steken).

 

Profieldraaien

Bij het profieldraaien wordt het profiel van de beitel overgebracht op het te bewerken materiaal. Hiermee krijg je met enkele schaafbewegingen het gewenste profiel op het materiaal.

 

Conusdraaien

Bij het conusdraaien wordt er uit het materiaal een kegelvorm gecreëerd.

 

Kopieerdraaien

Bij het kopieerdraaien wordt er doormiddel van een sjabloon een vorm overgebracht op het te bewerken materiaal. Deze vorm van draaien is uiterst nauwkeurig.

 

Schroefdraadsnijden

Bij het schroefdraadsnijden wordt er materiaal verwijderd waardoor schroefdraad om de as heen kan worden gezet. Bij het draadsnijden wordt er een combinatie van de technieken steken en langsdraaien gebruikt.

 

Metaalbewerking is één van de specialiteiten van de Metaalwinkel. Uw materiaal professioneel op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

 

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u uw idee indienen.
U kunt uw idee mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010-414 83 81​.

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Metaalbewerkingen

Metaal bewerkingen:

METAALWINKEL logo

This is a mockup. Publish to view how it will appear live.