Kleuren van metaal (poedercoaten)

Geschikt voor staal, aluminium en koper

 

Poedercoaten wordt gebruikt om bepaalde soorten metaal een kleurcoating te geven. Deze dekkende en waterdichte coating kan in iedere gewenste RAL-kleur aangebracht worden. Om de maximale hechting van de coating te krijgen is een zeer goede voorbehandeling nodig. 

 

Poedercoaten is een elektrostatisch proces. Het te behandelen metaal is positief geladen terwijl de poedercoating negatief geladen is. Hierdoor wordt de poedercoating door het metaal aangetrokken en slaat daarop neer. Hierna wordt het metaal in een oven verhit om een harde verflaag te creëren. Door deze laag is het product niet alleen gekleurd, maar ook corrosie- en weerbestendig.

 

Poedercoaten wordt gebruikt voor onder andere balkonhekken, stalen hekken, auto onderdelen, witgoed, radiatoren, fietsen, kantoormeubelen, staalconstructies etc.

 

Meer informatie over oppervlaktebehandelingen nodig? Kijk op de pagina oppervlaktebehandelingen voor het overzicht aan behandelingen.

  

Voor een vrijblijvende prijsopvraag kunt u uw aanvraag mailen naar info@metaalwinkel.nl of bel direct met één van onze medewerkers via 010 - 414 83 81.

home > mETAalbewerking > KLeuren van metaal (poedercoaten)

Onze producten

Metaalbewerkingen

Metaal bewerkingen:

METAALWINKEL logo

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Metaalwinkel WhatsApp