Lood

Lood is een zwaar blauwgrijs materiaal. Het materiaal laat zich makkelijk bewerken en is hierdoor geliefd bij kunstenaars. Lood wordt vaak verwerkt met edelmetalen of soldeertin en is bestendig tegen gammastraling. Lood is zeer corrosiebestendig, maar zal naarmate het ouder wordt, donkergrijs van kleur worden. Lood wordt hierdoor ook gebruikt als hobbymetaal.

  

U kunt uw eigen loodconstructies uitdenken en het geheel door ons laten zagen en lassen. Uw materiaal op maat bewerkt “Klaar terwijl u wacht!” Doordat wij uit voorraad leveren zijn er geen lange wachttijden.

 

Meer weten over metaal? Bekijk direct de productpagina over Metaalsoorten.

 

Bekijk direct de online catalogus pagina van Lood.

 

Assortiment Lood

De Metaalwinkel heeft een breed assortiment aan lood. Hieronder een overzicht van het assortiment lood dat wij leveren. Lood is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Deze metalen zijn van standaard kwaliteit en kunnen niet aangepast worden.

 

Bladlood

Is de verzwaring van een object om de stabiliteit of stevigheid te verhogen. Het gewicht van het object kan hiermee worden aangepast.

 

Hard lood

Dit zijn volle blokken lood voorzien van uitsparingen. Door de samenstelling is het niet geschikt om gemakkelijk aanpassingen te doen.

 

Zacht lood

Zacht lood zijn loodkorrels in zakjes gewicht. Door de samenstelling is het gemakkelijk om aanpassingen te doen.

 

Loodbewerking

U kunt bij ons terecht voor al uw loodbewerkingen (inclusief kleine metalen). Bij bewerkingen dient u rekening te houden met een tolerantie tot 0,5 mm. Bekijk hieronder het overzicht van de loodbewerkingen die wij direct voor u kunnen uitvoeren terwijl u wacht!

 

*kan niet direct voor u worden uitgevoerd terwijl u wacht.

 

  • Knippen 
  • Poedercoaten*
  • Solderen / lijmen

 

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u uw idee indienen. U kunt uw idee mailen naar info@metaalwinkel.nl of langs brengen in één van onze filialen. Wij wensen u veel creativiteit toe.

 

Toepassingen Lood

Heeft u een idee voor de toepassing van uw Lood. Bespreek het met één van onze medewerkers en wij kijken naar de haalbaarheid van uw toepassing.

 

  • Ballast voor verzwaren
  • Werplood
  • Designmateriaal (binnenhuis interieurs)
  • Afwatering overgangsbekleding bij daken en gevels
  • Omhelzing voor radioactieve straling
  • Soldeerverbinding
 

 

home > Producten > Lood

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Onze producten

Onze producten:

nieuw!

METAALWINKEL logo

This is a mockup. Publish to view how it will appear live.