METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Zomerklus - Carport

Carport Topclamp
METAALWINKEL logo
Metaalwinkel WhatsApp

Ben je al klaar voor de zomerklus?

De zomerklus komt eraan! Je hebt nu alle tijd om lekker te klussen en je woning te verfraaien. Deze week behandelen we de toepassing van de “carport”.

 

Carport

De carport is een overkapping die ervoor zorgt dat je auto niet vies wordt door regen en los slingerend vuil. Laten we hierbij vooral de vogelpoep op je pas gewassen auto niet vergeten. Wij zien erg vaak toepassingen waarin de carport aan het huis is bevestigd. De carport kun je ook als los element plaatsen. De carport zorgt daarnaast voor een speels effect en is vele malen goedkoper dan het plaatsen van een garage. 

 

Materiaal

Er kunnen verschillende materialen voor de carport worden gebruikt. Vaak zien we toepassingen van staal, aluminium of hout terug. Deze materialen kunnen in iedere RAL-kleur worden bewerkt. De carport kan hierdoor goed worden afgestemd op de rest van de omgeving.

 

Een carport bestaat uit profielen en koppelingen. Om te weten wat u precies nodig heeft, kunt u de medewerkers van de Metaalwinkel om advies vragen. Er wordt voor u gratis een technische tekening gemaakt zodat uw wensen worden omgezet in een plan.

 

Garage of toch een carport?

Garage

Een garage is een volledig dichtgemaakt ruimte en is afsluitbaar. Het voordeel van een garage is dat dieven door de afsluitbaarheid moeilijker toegang hebben tot het eigendom in de garage, daarnaast kun je de garage ook nog als opslagplaats gebruiken.

 

Doordat de garage volledig is dichtgemaakt en afsluitbaar is komt de kostprijs van de garage velen malen hoger uit dan bij een carport. Een ander nadeel is dat de garage vaak niet breed genoeg is om makkelijk de auto in te parkeren en weer uit te stappen. Vaak wordt er geen rekening gehouden met de luchtvochtigheid in de afgesloten garage. Hierdoor kan het vocht niet uit de auto, waardoor er roestvorming op de auto kan ontstaan. Een garage zorgt daarnaast ook nog is voor een afgesloten ruimte dat niet altijd mooi uitkomt bij het huis in het geheel.

 

Carport

De carport is een soort open garage dat bestand biedt tegen weersinvloeden, waardoor je auto altijd droog staat. De carport is een relatief snelle en goedkope oplossing in vergelijking met de garage. Het voordeel van de carport is dat je meer ruimte hebt om de auto te parkeren en makkelijk in en uit te stappen. De carport heeft ook constante luchtcirculatie waardoor de auto altijd droog wordt geblazen en er minder roestvorming ontstaat.

 

Je kunt de carport niet als opslagplaats gebruiken doordat de carport geen afgesloten ruimte is.

 

Tips

Houd er bij het plaatsen van een carport rekening mee dat de carport niet groter mag zijn dan 30m2. Wil je de carport in het achtererf gebied plaatsen? Houd er dan rekening mee dat zonder een welstandsnota de carport niet verder dan 1 meter van het openbaar toegankelijk gebied geplaatst mag worden.

 

Doe van tevoren goed onderzoek naar de vergunningen. Je kunt de carport namelijk plaatsen volgens artikel 1, 2 en 3. Artikel 3 betreft vergunningsvrij bouwen, je zult je dan alleen wel aan de regels van het bestemmingsplan moeten houden.​