METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Zomerklus - Cortenstaal

METAALWINKEL logo
Metaalwinkel WhatsApp

Ben je al klaar voor de zomerklus?

De zomerklus komt eraan! Je hebt nu alle tijd om lekker te klussen en je woning te verfraaien. Deze week behandelen we de toepassing van “Cortenstaal”.

 

Cortenstaal - Geef een industriële look aan je tuin!

Om je tuin de juiste look mee te geven is het gekozen materiaal enorm belangrijk! Cortenstaal heeft een robuuste stoere uitstraling dat erg natuurlijk overkomt. Het materiaal gaat daarnaast erg lang mee. De industriële look kan erg leuk gecombineerd worden met strakke onderdelen in je tuin.

Kom langs bij ons in de winkel en laat een medewerker van de Metaalwinkel meedenken met je cortenstaal constructie.

 

Cortenstaal plantenbakken / bloembakken

De laatste tijd zien wij erg vaak de platenbakken van cortenstaal terugkomen. Deze platenbakken geven net dat stoere tintje mee aan je tuin waar je vaak naar opzoek bent.

De plantenbakken zijn op maat verkrijgbaar en hierdoor voor iedere toepassing geschikt.

 

Cortenstaal vuurkorf

Naast de platenbakken / bloembakken worden de vuurkorven steeds populairder. Het is mogelijk om geheel naar eigen invulling een patroon op de vuurkorf te laten watersnijden. Dit zien wij vaak terug als verfraaiing of als reclamemiddel voor bedrijven.

 

Cortenstaal houtopslag

Dat cortenstaal momenteel populair is, is terug te zien aan de vele toepassingen die er ontstaan. De laatste trend in de tuin is het plaatsen van cortenstaal houtopslag. Het cortenstaal wordt op deze manier leuk gecombineerd net natuurlijke elementen. Dit effect zorgt ervoor dat de tuin een robuust karakter krijgt.

 

Roestvorming cortenstaal

Bij de levering van de cor- ten staal bloembakken heeft er nog geen roestvorming plaatsgevonden en zijn de bloembakken donker van kleur. Gaandeweg zal dit roestproces verder optreden en krijgt het zijn geliefde bruine kleur. Cor- ten staal is vorstbestendig, waardoor het zeer lang mee gaat.

 

Wil je het roestproces versnellen? Dit kan! Zorg ervoor dat je het materiaal verneveld. Door het naar beneden lopende water ontstaan er mooie verticale lijnen op het materiaal.

 

Enkele weken

Er is een geelbruine roestlaag op het materiaal te zien, maar na enkele weken heeft het materiaal alleen nog geen stabiele roestlaag. Grote kans dat bij aanraking met het materiaal de roestlaag afgeeft en er delen staal weer zichtbaar worden.

 

Enkele maanden

Het cortenstaal zal zich na enkele maanden stabiel gedragen in de buitenlucht. Er is inmiddels een beschermde laag gevormd aan het oppervlak. Dit proces is te herkennen aan de afvallaag die te zien is. Deze afvallaag valt er na verloop van tijd weer af, waarna het cortenstaal steeds meer zijn stabielere vorm begint aan te nemen.

 

Toepassingen cortenstaal

Enkele toepassingen waarmee je cortenstaal kan gebruiken in de tuin.

 

 • Plantenbak
 • Vuurschaal
 • Vuurkorf
 • Terrashaard
 • Schutting
 • Borderrand
 • Borders
 • Zuilen
 • Windscherm
 • Tuintrap
 • Kantopsluiting