Plaatsing pergola

De pergola kan als los tuinhuisje worden geplaats in de tuin, we zien de laatste tijd ook erg leuke varianten terug waarbij de pergola direct is geplaatst tegen de gevel. Deze variant zorgt ervoor dat de breedte van de gevel goed wordt benut. De tuin wordt als het ware in tweeën verdeeld.

 

Aankleding pergola

Alleen de pergola zelf zorgt niet voor de sfeer in het tuinhuisje dat je voor ogen hebt. Hierdoor wordt de pergola vaak nog leuk aangekleed. Vaak wordt het dak van de pergola aangekleed met kunststof platen, een doek of beplanting. De kunststof platen zorgen voor een strak design, waarbij het doek en de beplanting juist voor een meer sfeervolle omgeving zorgen. De platen zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Het doek en de beplanting zijn erg leuk te combineren in een tuin met een strak design dat juist dan voor een sfeervolle omgeving zorgt.

 

Wat we nu erg vaak terugzien zijn de roestvrijstalen en kunststof spiegelplaten in de tuin. De spiegelplaten kunnen in een ronde vorm worden gebogen dat erg speels overkomt.

Industrieel meubilair en sfeerverlichting maken het tuinhuisje verder af. Het is erg belangrijk om het materiaalsoort af te stemmen op de inrichting van de tuin. De medewerkers van de Metaalwinkel kunnen je precies vertellen welk materiaal wat voor soort look geeft en waar het leuk mee te combineren is.

Kortom er kan genoeg creativiteit worden gestopt in de aankleding van het tuinhuisje.

 

Bewerkingen van de steunpalen

Bij het gebruik van houten palen voor de pergola is het verstandig om de palen van tevoren te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de palen beschermd zijn tegen vocht en schimmel. Bij het gebruik van metaalpalen is verstandig om je eerst te laten informeren over de kwaliteit en de eigenschappen van het metaal.​

METALEN, BEWERKING EN ENGINEERING​

Zomerklus - PErgola

Pergola Metaalwinkel
METAALWINKEL logo
Metaalwinkel WhatsApp

Ben je al klaar voor de zomerklus?

De zomerklus komt eraan! Je hebt nu alle tijd om lekker te klussen en je woning te verfraaien. Deze week behandelen we de toepassing van de “Pergola”.

 

Pergola

De pergola is een constructie van hoge palen en latten in de tuin. De pergola dient vaak als overkapping of als tuinhuisje en heeft altijd een open dak. De pergola kan van verschillende materialen worden gemaakt, vaak zien we een toepassing van hout of metaal terug. Het gebruik van metaal geeft een industriële en luxe sfeer in de tuin. De pergola kan leuk aangekleed worden met beplanting, spiegels, schilderijen etc. In de zomermaanden is de pergola ideaal om rustig onder de overkapping in de schaduw te genieten van je rust.

 

De Metaalwinkel maakt gebruik van palen en koppelingen waardoor de pergola’s op maat afgestemd kunnen worden. Erg leuk is dat de pergola van de Metaalwinkel als voorbeeld is gebruikt in een aflevering van Robs grote tuinverbouwing op sbs6.